AAA

KULTURA | 17.06.2020 11:10 > 17.06 11:10

Letnja kulturna scena u novosadskom hotelu Šeraton


Manifestacija Letnja kulturna scena započela je  sinoćnjim izvodjenjem pozorišne predstave "Hotel 88" u novosadskom hotelu Šeraton.


Direktor tog hotela Novak Bojanić kazao je na konferenciji za medije da će u okviru te manifestacije do kraja septembra biti odigrane tri pozorišne predstave, osržane književne večeri i odigrane stend-up komedije.
"Naša želja je da organizujemo ozbiljna kulturna dešavanja i time obagatimo letnju ponudu. Tražimo i od Novosadjana da nas podrže u ovom projektu", rekao je on.

Glumica Tamara Krcunović rekla je da je želja glumačke ekipe bila da predstave održava van institucija i time pokažu da predstave mogu da se dešavaju i u ovakvim prostorima.

"Mi smo pregovore sa Šeratonom otpočeli još prošle godine ali je karantin uticao na nas. Naša ideja je da organizujemo i poetske večeri koje su drugačije od pozorišnih predstava. Bavićemo se našim starijim glumcima na čijim smo filmovima i predstava odrastali, a neki od njih biće i naši gosti", navela je ona.

Glumac Vladimir Aleksić kazao je da je u pripremi premijera predstave "Hotel 69", koja će premijerno početkom jula biti prikazana u beogradskom hotelu "Mona plaza", a ubrzo nakon toga prva repriza biće odigrana u novosadskom "Šeratonu".

'Hotel 69' je nastao da bi se igrao u hotelu. Naša želja je da nastavimo da radimo zajedno kroz posebnu komunikaciju sa publikom", rekao je Aleksić i dodao da je reč o četiri priče koje se istovremeno tokom 24 sata dešavaju u istom hotelu, a povezuje ih filmski festival na kojem glumci učestvuju.

Prema njegovim rečima, glumačka ekipa, koju još čine Jelisaveta Orašanin Teodosić i Andrija Kuzmanović, odlučila sa da u toj predstavi četiri glumca igraju više uloga.


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.