AAA

KULTURA | 10.08.2020 21:45 > 10.08 21:45

'Intimnost' Biljane Srbljanović premijerno na Igrama u Dubrovniku

Predstava "Intimnost" reditelja Andreja Nosova i dramaturškinje Biljane Srbljanović, u produkciji Fondacije "Heartefact iz Beograda", biće premijerno izvedena u četvrtak, 13. avgusta, u sklopu 71. Dubrovačkih letnjih igara.

"Intimnost" se, prenela je agencija Hina, bavi "najaktuelnijom temom današnjice: novim virusom" i istražuje šta se promenilo u životu, radu, odnosu prema "drugom" i prema sebi.
"Nov, nepoznat i zastrašujuć virus, iako dugo očekivan, zatekao je svet potpuno nespremno. Karantin, izolacija, zaraza, umiranje nije ništa novo u istoriji dramske literature, ali je u savremenom svetu koji je nesposoban za samoću, postalo gotovo jednako teško biti bolestan ili zaštititi se", piše u festivalskoj najavi.

U predstavi dvoje dramskih umetnika kroz kratke priče, labavo povezane anegdote, plete u veću sliku promene sveta koje se upravo dogadjaju, stvaranje nove paradigme društvenih odnosa.

Glumci Leon Lučev i Jelena Graovac govoreći o distanci, disciplini, privatnosti i novim odnosima koji se formiraju u razdoblju (samo)izolacije, teže da preispitaju da li je u doba pandemije moguće sačuvati intimnost, najavile su Dubrovačke letnje igre.

U autorskom timu su i Selena Orb, autorka kostima i scenografije, i kompozitor Draško Adžić. Asistent dramaturškinje je Ognjen Aksentijević, a izvršna producentkinja Selena Pleskojnić.

Predstava je deo evropskog projekta "Future Epics".

Na programu ovogodišnjih 71. Dubrovačkih letnjih igara su još dve premijerne produkcije nastale u sklopu "Future Epics", sufinansiranog sredstvima programa Europske unije "Kreativna Europa".

To su plesna predstava "Zagrljaj" koju će partneri iz Švedske, iz "Vitlycke centra za izviodjačke umetnosti" odigrati u ponedjeljak 17. avgusta, i "Grižula" Marina Držića u režiji Saše Božića i Petre Hrašćanec, a u izvodjenju Festivalskog dramskog ansambla, u četvrtak 20. avgusta.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.