AAA

KULTURA | 04.10.2020 12:45 > 04.10 13:26

Najbolja predstava Sterijinog pozorja Semper Idem somborskog Narodnog pozorišta


Predstava "Semper idem" Narodnog pozorišta iz Sombora, u režiji Gorčina Stojanovića, po romanu Djordja Lebovića, najbolja je predstava ovogodišnjeg Sterijinog pozorja, odlučio je žiri.

Nagradu publike 65. Sterijinog pozorja za najbolju predstavu dobilo je ostvarenje "Ko je ubio Dženis Džoplin?" Tijane Grumić, u izvodjenju Srpskog narodnog pozorišta (SNP) iz Novog Sada.

Sterijinu nagradu za tekst savremene drame dobio je Dimitrije Kokanov za "Kretanje" Novosadskog pozorišta, a za dramaturgiju Slobodan Obradović za "Radničku hroniku" Petra Mihajlovića u izvodjenju Narodnog pozorišta iz Subotice.
Nagrade za glumačko ostvarenje pripale su Jeleni Ilić i Aleksandru DJindjiću za uloge u predstavi "Kretanje", Kristi Sorčik za ulogu u predstavi "Gustav je kriv za sve" pozorišta "Deže Kostolanji" iz Subotice i Marku Markoviću za ulogu u predstavi "Semper Idem".

Nagrada za scenografsko ostvarenje pripala je Mariji Kalabić za predstavu "Radnička hronika", a nagrada za kostimografsko ostvarenje Seleni Orb za predstavu "Kretanje".

Nagrada za originalnu scensku muziku pripala je Drašku Adžiću za predstavu SNP-a "Smederevo 1941", a nagrada za scenski govor ansamblu predstave "Ko je ubio Dženis Džoplin?".

Ovogodišnje Sterijino pozorje, čije održavanje je dva puta odlagano zbog epidemije virusa korona, održano je pod motom "Stvarnost – čudnija od mašte".


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.