AAA

KULTURA | 16.02.2021 10:35 > 16.02 10:36

Svetozar Rapajić: Statueta Joakim Vujić je kruna mog profesionalnog rada

Statuetu Joakim Vujić koju Knjaževsko-srpski teatrar u Kragujevcu dodeljuje za izuzetan doprinos razvoju pozorišne umetnosti u Srbiji, uručena je sinoć profesoru i reditelju Svetozaru Rapajiću.

Rapajić je za Radio televiziju Kragujevac rekao da je to najveća pozorišna nagrada i da je ponosan što je u društvu "korifeja, legendi", njenih dosadašnjih laureata.

"Prošlo je 60 godina mog profesionalnog rada i posle celog tog vremena, posle raznih i muka i zadovoljstava, i svega toga, dolazi ova kruna i neki dokaz da sve što to smo radili i što smo se mučili nije bilo uzalud, da je ostavilo nekog traga", rekao je Rapajić.
Prsten sa likom Joakima Vujića dodeljen je rediteljki Andjelki Nikolić, a godišnja nagrada teatra glumcu iz Kragujevca Čedomiru Štajnu.

Uručenjem tradicionalnih priznanja i premijernim izvodjenjem predstave sinoć je obeležen Dan teatra u Kragujevcu, u znak sećanja na Sretenje pre 186 godina, kada je u Kragujevcu izvedena predstava Joakima Vujića "Fernando i Jarika".

Na sceni teatra izvedena je sinoć predstava "Generali ili srodstvo po oružju" po tekstu Borislava Pekića u režiji Marka Misirače.


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.