AAA

KULTURA | 16.10.2021 11:50 > 16.10 11:54

Gran pri Joakimfesta pripao predstavi Narodnog pozorišta iz Bitolja

Gran-Pri za najbolju predstavu na 16. Medjunarodnom pozorišnom festivalu Joakimfest u Knjaževsko-srpskom teatru pripao je predstavi "I konje ubijaju, zar ne?" Narodnog pozorišta iz Bitolja (Severna Makedonija).

Kako je saopštio žiri, nagradjena predstava je "snažan pozorišni čin koji probija filmsko platno i dolazi do gledaoca u svojoj punoj istinitosti".
"To je suptilno i dramatično prevodjenje plesnog zadatka aktera koji zalogom svog života pokušavaju spasiti golu egzistenciju u metaforu ratova, razaranja i gradnje porušenih mostova. Budućnost je otvorena. Moramo se nadati boljem", ocenio je žiri.

Specijalna nagrada grada Kragujevca dodeljena je Marjanu Nećaku za izuzetan muzički koncept u predstavi "Samo glas" Makedonskog narodnog pozorišta iz Skoplja, takodje iz Severne Makedonije.

"Ovo je retko delo u kojem je muzika punopravni partner i glumcu i tekstu i režiji i scenografiji i filmu", saopštio je žiri.

Žiri 16. Medjunarodnog pozorišnog festivala Joakimfest kojem su bile glumica Jasna Dimitrijević (Srbija), pesnikinja Radmila Petrović (Srbija) i predsednica rediteljka i koreografkinja Nada Kokotović (Hrvatska), odluke je doneo jednoglasno.

   //

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.