AAA

KULTURA | 11.11.2022 15:30 > 11.11 15:30

Mladi baletski igrač Luka Dimić dobitnik nagrade Veruj u sebe


Nagradu „Veruj u sebe”, koju u okviru Beogradskog festivala igre mladim i talentovanim baletskim umetnicima treći put dodeljuju taj festival i Erste banka, osvojio je mladi baletski igrač Luka Dimić iz Beograda.Nagrade mu je uručena sinoć u prostorijama Nacionalne fondacije za igru, saopštila je danas Erste banka.

Statuetu #verujusebe i novčani deo nagrade u iznosu od 120.000 dinara Luki Dimiću uručile su Aleksandra Kosanović Strižak, direktorka Sektora marketinga i komunikacija Erste Banke, i Aja Jung, direktorka Nacionalne fondacije za igru i osnivačica, direktorka i selektorka Beogradskog festivala igre.
„Izuzetno se radujemo što dodeljujemo ovu, u Srbiji jedinstvenu, nagradu koja ima za cilj ne samo da pohvali dosadašnja postignuća mladih baletskih umetnika, već i da ih osnaži u daljoj karijeri, da im da vetar u leđa da istraju, budu još bolji i posvećeniji u onome što rade", rekla je Kosanović Strižak.

Kako je istakla, "osim već prepoznatog umetničkog talenta, jedan od razloga zašto smo se ove godine odlučili baš za Luku jeste njegov predani pedagoški rad, želja da pomogne mladim baletskim igračima u Srbiji, posebno muškim, da usavrše svoju igru, pronađu i izgrade svoju ličnost, veruju u sebe“.

Zahvajuči se na nagradi Luka Dimić je rekao da u svet baleta igrači uglavnom ulaze iz čiste
radoznalosti, a da se zadržavaju samo oni koji vremenom uspeju da pronađu sve ostale vrednosti koje ovakvo nesvakidašnje odrastanje pruža.

Dodao je i da se o nagradama i aplauzima ne govori mnogo, iako u tim godinama mnogo znače jer pružaju radost i nove šanse.

„Ovo priznanje Erste banke i Beogradskog festivala igre dolazi neočekivano i zbog toga je uzbuđenje još veće. Nagrada koja promoviše i podržava umetnost ne može imati bolji naziv #verujusebe je slogan koji inspiriše“, naglasio je Dimić.

Aja Jung je kazala da je tradicionalno partnerstvo sa Erste Bankom od vitalnog značaja za Beogradski festival igre.

"Zajedno smo uspevali da predstavimo velike zvezde i važne trupe, nagradimo mlade talente, prevaziđemo izazove koje je nametnula pandemija. U našoj zemlji, partnerstva između umetnosti i biznisa su još uvek retkost. Zato ih moramo negovati, naročito ona u koja se obostrano ulažu energija i ljubav", kazala je ona.

Nagrada #verujusebe je, kako je istakla, jedinstvena u oblasti igre, jer prepoznaje mlade umetnike koji su na početku svog stvaralačkog opusa.

"Oni su hrabri i otvoreni za istraživanja, zainteresovani za usavršavanje i beskompromisni rad na putu ka uspehu. Zato je važno pružiti im ruku na početku, što Erste banka sa posvećenošću i krajnje nesebično čini“, rekla je Jung.

Proteklih godina nagradu „Veruj u sebe“ dobili su Sanja Ninković, balerina i koreografkinja, i mlada balerina, Lena Ćulibrk.


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.