AAA

KULTURA | 17.06.2017 09:40

Šekspir festival od 30. juna do 4. jula, karte u prodaji od ponedeljka

Šekspir festival u Čortanovcima biće održan od 30. juna do 4. jula, a karte će biti u prodaji od ponedeljka, 19. juna, saopštili su organizatori.

Na festivalu će biti izvedene tri predstave, a publika će moći da pogleda i dva filma.

Predstave će biti održane u Vili Stanković u Čortanovcima, a na repertoaru su "Perikle" u režiji Nikite Milivojevića i izvodjenju Šabačkog pozorišta (30. jun), Henri V (Čovek i vladar) u režiji Filipa Para u izvodjenju produkcije Parabola iz Velike Britanije (1. jul) i "Makbet" u režiji Tan Šu Vinga (Tang Shu-wing) i izvodjenju njegovog studija iz Hong Konga (2. jul).

"Henri V" je prikaz Šekspirovog dramskog dela Henri V koji igra jedan glumac.

Predstava "Makbet" nastala je u koprodukciji Umetničkog festivala iz Hong Konga i Šekspirovog Globa iz Londona.

"Savremeni par sanja o ulasku u svet Magbeta u zakopanoj prošlosti Kine. Uzevši uloge Magbeta i Lejdi Makbet, par se suočava sa nizom događaja od kojih oboje postaju svesni mračne strane svog uma i složenosti ljudske prirode. Nakon izlaska iz sna moraju da se naviknu na svoje novootkrivene ličnosti u ovom uzburkanom savremenom svetu", navodi se u opisu ostvarenje čuvenog hongkonškog reditelja. U drugom činu glumci koji igraju Makbeta i Lejdi Makbet će zameniti uloge i "navesti publiku da ispitaju stereotipe o ulogama polova u savremenom društvu".

Predstava "Perikle" nastala u saradnji Itaka art centra iz Indjije i Šabačkog pozorišta 2015. godine, bila je prvo izvodjenje tog Šekspirovog komada u srpskoj pozorišnoj produkciji. "Perikle" je jedna od najnagradjivanijih predstava proteklih sezona na pozorišnim festivalima Srbije i regiona.

Publika će u pratećem programu festivala "Kurosava i Šekspir" moći da pogleda i dva filma režisera Akira Kurosave "Krvavi presto" iz 1957. godine, koji će biti prikazan u Kulturnom centru Novog Sada 3. jula u 20.00, a dan kasnije u Iraka art centru u Indjiji od 20.30. Film "Ran" iz 1985. će biti prikazan u Kulturnom centru Novi Sad 4. jula od 20.00. Karte za filmove u KC Novi Sad koštaju 150 dinara, dok je u Indjiji ulaz slobodan.

Komplet karata za ceo četvrti Šekspir festival košta 2.000 dinara, dok su karte za predstave "Perikle" i "Makbet" 850 dinara pojedinačno, a za predstavu "Henri V" 600 dinara.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.