AAA

KULTURA | 08.03.2018 15:10 > 08.03 15:16

Hasanaginica na madjarskom u Novosadskom pozorištu


U Novosadskom pozorištu (Ujvideki Szinhaz) danas su počele probe predstave "Hasanaginica", koju će, po tekstu Ljubomira Simovića, režirati Andraš Urban, a predstava će se igrati na madjarskom jeziku. Tekst je na madjarski preveo Robert Lenard, koji je sa Vedranom Božinović i dramaturg na predstavi.

" 'Hasanaginica' nije samo drevna priča o ljubavi, bolu, muškarcu i ženi, porodici. 'Hasanaginica' je pre svega priča o ženi. O ženama. Da, naizgled je o položaju žene usred islamske neke države ‒ ali ruku na srce, položaj žene je samo naizgled bolji kod nas ili čak u nekoj civilizovanijoj zemlji. Usred svetskih i lokalnih skandala zlostavljanja žena ‒ stiže večna priča o večnom zlostavljanju apsolutne žene i majke", navodi se u saopštenju iz pozorišta.

U predstavi će igrati Livia Banka, Terezia Figura, Daniel Gomboš, Daniel Husta, Arpad Mesaroš, Atila Nemet, Robert Ožvar, Gabor Pongo, Zoltan Širmer i Marta Bereš.

Scenograf će biti Andraš Urban, kostimograf Milica Grbić Komazić, kompozitor Irena Popović, a premijera je planirana za 24. april.

Andrašu Urbanu to je četvrta režija u Novosadskom pozorištu. Režirao je "Marat the Sad", "Bana Banka” i "Neoplantu".


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.