AAA

SCENA | 25.03.2019 12:10 > 25.03 12:11

Otvoren 16. Beogradski festival igre

  • BETAPHOTO/EXECUTIVE GROUP/Srdjan Stevanovic/
  • BETAPHOTO/EXECUTIVE GROUP/Srdjan Stevanovic/
  • BETAPHOTO/EXECUTIVE GROUP/Srdjan Stevanovic/

Beogradski festival igre pod sloganom "Emocije" otvoren je u Centru "Sava" nastupom čuvenog Holandskog teatara igre (NDT), koji je pred brojnom publikom izveo komade "Nesrećan slučaj", "Suptilna prašina" i "Govorimo mračne stvari".

Kako su saopštili organizatori, ovogodišnji festival trajaće do 12. aprila i publika u Beogradu, Novom Sadu i Vršcu imaće priliku da uživa u nastupima 16 trupa iz 11 zemalja, koje će izvesti 19 koreografskih komada, kao i 25 sola i dueta.

Direktorka Beogradskog festivala igre Aja Jung rekla je da slogan "Emocije" podseća na suštinu umetničke igre, jer upravo se kroz ples emocije najlepše izražavaju.

"Želimo da se naši brojni posetioci tokom nastupa ovih prestižnih kompanija okrenu najlepšim osećanjima, koja nas čine ljudima. Naša publika tradicionalno dolazi sa velikim očekivanjima, i ne sumnjam da će i ovaj put ona biti ispunjena zahvaljujući bogatom programu, obojenom emocijama", kazala je Jung.

Generalni direktor kompanije Vip mobile i A1 Slovenija Dejan Turk rekao je da su i ove godine sa zadovoljstvom podržali Festival igre i da se raduju njegovom uspešnom izdanju.

"Pre 12 godina, kada smo ulazili u ovo partnerstvo, pričali smo o tome da želimo da doprinesemo popularizaciji igračke umetnosti. Veliko mi je zadovoljstvo što mogu da kažem da je danas Beograd postao nezaobilazna destinacija na mapi najvažnijih kulturnih manifestacija", kazao je Turk.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.