AAA

SCENA | 23.04.2019 16:30 > 23.04 16:39

Frankfurtske vesti objavile knjigu Učimo ćirilicu


Knjiga "Učimo ćirilicu" je deo akcija čiji je cilj negovanje i promocija srpskog jezika i ćiriličnog pisma, rekao je danas ministar kulture i informisanja Srbije Vladan Vukosavljević na promociji tog izdanja "Frankfurtskih vesti".

"U poslednje dve godine pored akcije 'Negujmo srpski jezik' pokrenuli smo niz drugih akcija, čiji je deo i izdavanje ove vrlo zanimljive knjige", rekao je Vukosavljević.

On je kazao da su izdavanje knjige "Učimo ćirilicu" pomogli Zavod za udžbenike, Ministarstvo kulture i informisanja i Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Koordinatorka za srpsku nastavu za Evropu u Ministarstvu prosvete Biljana Bukinac rekla je da je u to knjizi primenjen zanimljiv metodičko-didaktički pristup u obradi ćiriličnih slova.

"Slova su na vrlo uspešan način povezana sa tekstovima čiji sadržaj je u vezi sa našom istorijom, kulturom, značajnim ličnostima i značajnim dogadjajima", rekla je ona i navela da je dodatna vrednost knjige deo u kom deca mogu da pokažu šta su naučili i tako motivišu svoje vršnjake da se uključe u učenje ćirilice.

Ona je dodala i da je nastavom na srpskom jeziku u devet evropskih zemalja i Južnoj Africi obuhvaćeno oko 4.700 učenika i 53 nastavnika.

Izdavač knjige "Učimo ćirilicu" i vlasnik "Frankfurtskih vesti" Aleksandar Vidaković je najavio da će te dnevne novine koje se prodaju u inostranstvu napraviti veb sajt "Učimo ćirilicu".

Predstavnik Uprave za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu pri Ministarstvu spoljnih poslova Rastko Janković istakao je da je negovanje srpskog jezika i pisma najvažniji zadatak, a jedan od načina je da se nastava unapredi novim udžbenicima.

 
KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.