AAA

SCENA | 25.06.2019 13:20 > 25.06 13:28

Na Zlatiboru sutra otvaranje Kulturnog centra

Na Zlatiboru će sutra biti otvoren Kulturni centar u kome se nalaze bioskopsko-pozorišna dvorana, biblioteka i galerija, najavila je Opština Čajetina.

Izgradnju objekta, koja je počela 2016. godine i koji je ukupno koštao 227 miliona dinara, pomoglo je Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija sa 45 miliona dinara, dok su ostatak sredstava obezbedile Opština Čajetina i Turistička organizacija Zlatibor.

Na površini od gotovo 2.000 kvadratnih metara, pored pozorišne, odnosno bioskopske dvorane sa 300 mesta, biblioteke i galerije, smeštene su i konferencijske sale, medija centar, kao i osam soba i četiri apartmana.

Kako je navedeno, Kulturni centra će pomoći da na Zlatiboru više ne bude problema sa organizacijom manifestacija i kulturnih dešavanja zbog nedostatka adekvatnog prostora, posebno u zimskim i jesenjim mesecima.

Iz Opštine Čajetina smatraju da će i ovog leta organizacija kulturnih dešavanja biti znatno olakšana zbog Kulturnog centra, od koga očekuju da bude dom brojnim izložbama, umetničkim kolonijama, festivalima.

Najavljeno je da će Kulturni centar otvoriti ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije Rasim Ljajić.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.