AAA

SCENA | 03.10.2019 10:45 > 03.10 10:54

Serija Besa nagradjena za najbolju seriju

  • Foto: Srdjan Bosnić
  • Foto: Srdjan Bosnić

Na 9. Medjunarodnom festivalu domaćih igranih serija FEDIS "Zlatnu antenu" dobile  su serije "Besa", "Žmurke" i "Pogrešan čovek", u produkciji Adrenalina, saopšteno je danas.

Serija "Besa" u produkciji Adrenalina i Red planet pictures osvojila je "Zlatnu antenu" za najbolju seriju, kao i za najbolju muziku, kompozitora Nemanje Mosurovića, i najbolju fotografiju, direktora fotografije Igora Šuntera.

Serija "Žmurke", autorski projekat reditelja Miloša Miše Radivojevića koji su realizovali RTS-i Adrenalin, nagradjena je "Zlatnom antenom" za najbolju režiju, dok je prema glasovima publike serija "Pogrešan čovek" u koprodukciji RTL Hrvatska i Adrenalina, prikazana na Prvoj televiziji, proglašena za najpopularniju seriju iz regiona koja je prikazana u Srbiji.

"Radujem se što je 'Besa' proglašena najboljom serijom u Srbiji po ocenama stručnog žirija. Imali smo odličnu reakciju publike nakon emitovanja na Superstar kanalu, a ove nedelje je počelo emitovanje i na Prvoj TV, pa se nadam da ćemo tek osvojiti širu publiku", rekla je Tea Korolija, izvršna direktorka Adrenalina koji je na ovogodišnjem Fedisu imao najveći broj nominovanih projekata u različitim kategorijama.

Ona je dodala da je ta serija rezultat ozbiljnog timskog rada koji je trajao tri godine.

"Dok ove jeseni kreće emitovanje u zemljama regiona, u Bejrutu počinje snimanje verzije serije na arapskom jeziku. Ovo je prva naša serija koja je prodata kao format, i nadam se da smo otvorili jedno novo poglavlje i za ostale projekte sa Balkana", kazala je Korolija.

Kako je istakla, paralelno sa "Besom", koja je jedna od najskupljih serija do sada snimljenih u regionu, napravljena je serija "Žmurke", koja je bila jedna od najjeftinijih po svojim budžetskim okvirima.

"Žmurke", po njenim rečima "jak autorski pečat jednog velikog i divnog reditelja Miše Radivojevića, koji se zaista potrudio da uprkos raznim ograničenjima kreira nešto jedinstveno".

"Medju ostalim dramskim serijama koje su prikazane kao deo programske ponude u protekloj godini, 'Žmurke' su bile pravi umetnički eksperiment. Ohrabrujuće je da ovakvi projekti i dalje imaju svoju publiku", kazala je Korolija.

Ocenila je da je serija "Pogrešan čovek" najbolji pokazatelj da je model koprodukcije budućnost na ovim prostorima i kod dnevnih sadržaja.

Festival domaćih igranih serija FEDIS jedina je manifestacija koja afirmiše i vrednuje TV serije na prostoru jugoistočne Evrope i na taj način promoviše kreativne i produkcione kapacitete ovih prostora.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.