AAA

SCENA | 16.11.2019 15:00 > 16.11 15:00

Zavod za proučavanje kulturnog razvitka u projektu 'Upoznajte svoje susede u trećem dobu'

Na prvom radnom sastanku međunarodnog projekta "Upoznajte svoje susede u trećem dobu" u Sofiji su i predstavnici Zavoda za proučavanje kulturnog razvitka, kao jedini iz Srbije.

Taj projekt (Discovering European Neighbours in the Third Age, DENTA) u okviru programa "Erazmus+" finansira Evropska komisija.
Cilj projekta je da putem intervjuisanja starijih ljudi podstakne bolje međugeneracijsko razumevanje i predstavi život starijih u različitim istorijskim periodima, saopštio je Zavod čije je sedište u Beogradu.

U sprovodjenju tog projekta učestvuje osam partnerskih organizacija iz šest zemalja: Italije, Francuske, Nemačke, Bugarske, Rumunije i Srbije, a koordinator je Institut nemačkog Univerziteta u Ulmu za usavršavanje odraslih.

Planirano je da se projekat završi do 2021. godine, kada će javnosti biti predstavljen prikupljeni narativni, fotografski i video-materijal iz šest evropskih zemalja.

Zavod za proučavanje kulturnog razvitka prvi put na ovaj način kao partner, učestvuje u okviru programa "Erasmus+". Vuk Vukićević, direktor Zavoda, i istraživači Maša Vukanović i Bogdana Opačić na sastanku s partnerima u projektu u Sofiji 14-17. novembra definišu operativni plan realizacije projekta.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.