AAA

SCENA | 27.01.2020 13:40 > 27.01 13:49

Besa prva srpska serija koja dobija i medjunarodnu verziju


"Besa" je prva srpska serija prema čijoj priči se snima adaptacija za inostrano tržište, saopštili su danas producenti te popularne serije.

Svetski mediji navode da će MBC Studios, produkcijska kuća iz Dubaija, i Eagle Films iz Libana emitovati triler kriminalističku seriju pod novim imenom "Krvna zakletva" (Blood Oath), tokom prvog kvartala 2020. godine.

Adaptacija serije biće dostupna arapskom govornom području sa više od 400 miliona ljudi.

"Nakon velikog uspeha na domaćem tržištu, 'Besa' je prva srpska serija koja je prodata i realizovana kao format u inostranstvu. Adrenalin trenutno priprema drugu sezonu, za koju verujemo da će biti još uspešnija", izjavila je Tea Korolija, direktorka Adrenalina, producentske kuće koja je vlasnik originalnog formata serije Besa.

Serija "Besa", koju je Adrenalin producirao u Srbiji 2018. godine prema originalnoj ideji Srdjana Šapera, popularan je triler koji je kreirao poznati britanski scenarista Toni Džordan u saradnji sa timom domaćih pisaca.

Stručni žiri proglasio je "Besu" za najbolju seriju u prethodnoj godini u Srbiji.

Prva medjunarodna verzija serije "Besa" snimana je u Libanu, Grčkoj i na Kipru.

"Radnja 'Krvne zakletve' prilagodjena je lokalnoj publici, ali je atraktivna i za druga medjunarodna tržišta. U MBC-u nastavljamo da stvaramo upečatljiv, kvalitetan sadržaj koji privlači gledaoce širom sveta", rekla je direktorka programa u studiju MBC Safa Aburizik.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.