AAA

SCENA | 13.02.2020 15:40 > 13.02 15:56

Petrović (Exit ): Virtuelna tura Petrovaradinskom tvrdjavom u cilju razvoja kulturnog turizma (VIDEO)


Predsednik upravnog odbora Exit fondacije Ivan Petrović rekao je da je ideja prezentacije virtuelne ture Petrovaradinskom tvrdjavom kako da se spoji kulturno nasledje i kreativna industrija, u cilju razvoja kulturnog turizma.

Petrović je rekao da je taj dogadjaj pokrenut u okviru projekta koji je podržala EU kroz IPA Programa prekogranične saradnje Madjarske i Srbije, kao i da su u okviru njega realizovane razne aktivnosti i razmene, gde su grupe umetnika išle na različite vrste obuka.

"Korisno je bilo što smo Madjarima držali obuke u event menadžmentu (menadžmentu dogadjaja) i festivalskom menadžmentu, a oni su nama pomogli kako da razvijamo turizam zasnovan na kulturnom nasledju", naveo je on.

Petrović je dodao da je ideja bila da Petrovaradinsku tvrdjavu predstave mladim generacijama i turistima na novi i zanimljiv način, kroz kratke informacije.

"U današnje vreme kada su ljudi prebombardovani informacijama, jedino na taj način možete doći do nekog posetioca ili turiste", objasnio je on.

Istoričar Nikola Školić rekao je da on igra ulogu vodiča koji govori istorijske priče o tvrdjavi.

"Ideja nam je bila da bude nesvakidašnje, da ne bude da ja stojim i pričam", objasnio je Škorić.

On je, odgovarajući na pitanje koliko stvari o Petrovaradinskoj tvrdjavi nije znao, rekao da "većinu nije znao".

"Ja sam kao istoričar po struci, ali sve sam zaboravio. A i ne uči se to toliko na fakultetu. Tako da mi je bilo zanimljivo", rekao je Škorić.

Projekat "Savremena i tradicionalna kulturno-turistička ruta" traje do kraja februara, a završni dogadjaj održaće se u Madjarskoj.

Ključni dogadjaj u tom projektu je predstavljanje virtuelne ture Petrovaradinskom tvrdjavom.

IPA Program prekogranične saradnje Madjarske i Srbije pokrenut je 2018. godine.

CEO VIDEO MATERIJAL MOŽETE PREUZETI OVDE

BETA TV

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.