AAA

SCENA | 05.07.2020 11:20 > 05.07 11:27

Ove godine još jedna, peta knjiga Srpske enciklopedije

Predsednik Matice srpske Dragan Stanić rekao je da bi ove godine trebalo da bude objavljena još jedna knjiga Srpske enciklopedije, peta od ukupno 18.

Stanić je za Večernje novosti rekao da je Matica dobila finansijsku podršku za ubrzanje procesa izrade Srpske enciklopedije i Srpskog biografskog rečnika, i da bi ove godine trebalo da se pojavi peta knjiga "i najverovatnije još jedan dopunski svezak koji će možda biti u razmerama cele knjige".

"Mnogo posla je pred nama, a mi nemamo vremena za gubljenje. Ne smemo da dopustimo ono što se desilo pre nekoliko godina kada, zbog finansijskih problema, od 2013. pa u narednih pet godina nismo objavili nijednu knjigu Srpske enciklopedije. To je nedopustivo za značaj ovog projekta i za dugogodišnji rad koji će izneti više generacija stvaralaca i naučnika", rekao je Stanić.

Prema njegovim rečima zaokružena Srpska enciklopedija u 18 knjiga sadržaće skoro 17.000 stranica.

Profesor Filozofskog fakulteta u Novom Sadu, književnik Dragan Stanić, na čelu je Matice srpske od 2012. godine, a prošle nedelje izabran je da vodi najstariju književnu, kulturnu i naučnu instituciju srpskog naroda i u naredne četiri godine.

Najčitanije sada

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.