AAA

SCENA | 28.07.2020 10:15 > 28.07 10:33

Koncert pijanistkinja Lidije i Sanje Bizjak 2. avgusta u vrtu dvorca Versaj (VIDEO)

Pijanistkinje Lidija i Sanja Bizjak nastupiće u nedelju, 2. avgusta na koncertu u vrtu kraljevskog dvorca Versaj kod Pariza, saopštile su umetnice.

Sestre Bizjak učestvuju u prvom izdanju festivala "Koncerti u Vrtu Kralja" (Concerts au Potager du Roi), navodi se u najavi.

Na programu će biti Sonata za dva klavira (K448) Volfganga Amadeusa Mozarta, Valcer Morisa Ravela i "Priče sa zapadne strane" Leonarda Bernstajna.

Na festivalu klasične muzike "Koncerti u Vrtu Kralja", od 11. jula do 2. avgusta, učestvuje 70 umetnika. To je prvi festival u Versaju koji organizuju gradske vlasti i operski reditelj Žan-Pol Skarpita (Jean-Paul Scarpitta).

"U trenutku kad su svi glavni kulturni dogadjaji otkazani zbog epidemije korona virusa, za nas je bilo nemoguće da ne reagujemo i da ostavimo umetnike bez glasa", naveli su organizatori.

Sestre Bizjak, rodjene u Beogradu, koncertne su pijanistkinje koje su studirale i na Konzervatorijumu u Parizu kod čuvenog profesora Žaka Ruvijea (Jacques Rouvier). Dobitnice su brojnih prvih nagrada na domaćim i medjunarodnim takmičenjima. Često nastupaju u duetu.

Koncert se održava u velelepnom "Vrtu Kralja" u Versaju, koji je označen kao istorijski spomenik i integralni je deo dvorca koji je upisan u Spisak svetske baštine Organizacije UN za obrazovanje, kulturu i nauku (UNESCO).

Ulaznica za koncert košta pet evra, a za decu do 12 godina je besplatno, navodi se u saopštenju umetnica i dodaje da su rezervacije obavezne.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.