AAA

SCENA | 07.08.2020 09:45 > 07.08 10:00

Koncert u Šibeniku na petu godišnjicu smrti Arsena Dedića (VIDEO)

Koncertom Matije Dedića Šibenik će 17. avgusta obeležiti petu godišnjicu smrti jednog od najistaknutijih kantautora Arsena Dedića.

Kako je prenela agencija Hina, virtuozni koncertni program "Matija svira Arsena" tačno na petu godišnjicu smrti velikog šibenskog kompozitora, pesnika i kantautora, publiku će na Tvrdjavi Barone provesti potpuno intimno Matijinom interpretacijom Arsena i Arsenovog bogatog muzičkog nasledja.
Nasledjen od roditelja, muzički talenat Matija intenzivno razvija od pete godine, kada je počeo da svira klavir, a nakon srednje muzičke škole Vatroslava Lisinskog u Zagrebu, školovao se na džez akademiji u Grazu, koju je završio u klasi profesora Haralda Nojvirta.

Karijeru u Hrvatskoj započeo je nastupajući s Boliers kvartetom i kvartetom Tamare Obrovac, s kojom još saradjuje. Od tada se afirmisao na hrvatskoj i medjunarodnoj sceni nastupima po svetu, a 2002. godine nastupio je na prestižnom Montreaux Jazz Festivalu kao jedan od 11 finalista pažljivo izabranih iz medjunarodne liste od 400 pijanista.

Matija šibensku publiku često posećuje, a na koncertu na Tvrdjavi sv. Mihovila 2014. godine prvi put je nastupio zajedno s Arsenom i Gabi.

"Iščekivani koncert Matije Dedića na Tvrdjavi Barone evociratće ne samo emocije Arsenove muzike i stihova, već i emociju porodice Dedić Matije i Gabi i njihove povezanosti i privrženosti Šibeniku i šibenskom", stoji u najavi.

Koncert će biti održan u skladu sa svim preporukama o pridržavanju epidemioloških mera.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.