AAA

SCENA | 15.09.2020 13:30 > 15.09 13:30

Sutra počinje Vizantrop, festival angažovanog etnografskog filma


Drugi festival angažovanog etnografskog filma "Vizantrop" biće otvoren sutra u Ustanovi kulture Stari grad, a do 19. septembra biće prikazano 36 filmova autora koji dolaze iz Italije, Španije, Slovenije, Madjarske, Belgije, Holandije, Grčke, Nemačke i Srbije.

Kako su najavili organizatori, na festivalu će biti prikazana najnovija ostvarenja svetske i domaće produkcije iz celog sveta, koja se bave najaktuelnijim temama od aktivizma u borbi za očuvanje životne sredine i egzodusa migranata do zaštite životne sredine i gradjanskih protesta.
Festivalski program rasporedjen je u četiri kategorije: "Jednakost i zajedništvo", "Nematerijalno kulturno nasledje", "Studentski film" i "Ekologija i socijalni aktivizam".

Prvog dana, u sredu 16. septembra 2020. projekcije počinju u 15.00, sledi otvaranje prateće izložbe etnografskih fotografija u holu Ustanovi kulture "Stari grad", dok će festival formalno biti otvoren u 19.30 časova.

Festival će otvoriti direktor Relja Pekić i predsednica Selekcione komisije festivala Ana Matićević, nakon čega će biti prikazan film "Nomad distrikt", autorke Aleksandre Rajs iz Belgije.

Filmovi će biti prikazivani u bioskopu "Dragan Gaga Nikolić" u UK "Stari grad" od 14.00 časova i ulaz za publiku je besplatan, ali je broj posetilaca zbog epidemioloških mera ograničen na 30 osoba po projekciji.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.