AAA

SCENA | 22.10.2020 14:15 > 22.10 14:15

Od sutra Dani digitalne knjige u organizaciji Telenora

Kompanija Telenor objavila je danas da zajedno sa Bukmejtom (Bookmate) organizuje "Dane digitalne knjige" koji će trajati od 23. oktobra do 6. novembra i tokom kojih će se svakodnevno, na posebno kreiranoj stranici na Telenorovom sajtu, objavljivati zanimljivi sadržaji.

Svi zainteresovani moći će da se upoznaju sa najnovijim i najpopularnijim naslovima različitih izdavačkih kuća, pročitaju i poslušaju lične preporuke pisaca i autora ili pogledaju intervjue sa naratorima audio-knjiga, navdeno je u saopštenju.
Iz Telenora su pozvali zainteresovane da ih prate narednih dana i saznaju šta imaju da kažu Voja Brajović, Ivan Bosiljčić, Dejan Tiago-Stanković, Brana Antović, Uroš Timić, Dejan Stojiljković i drugi.

"Ljubitelji pisane reč jedva čekaju oktobar, mesec koji je tradicionalno posvećen knjigama i čitanju. Trenutna epidemiološka situacija primorala nas je da razmislimo kako da više od 200 aktuelnih naslova predstavimo na bezbedan način, vodeći računa o zdravlju. Tako smo došli na zajedničku ideju sa Telenorom da organizujemo 'Dane digitalne knjige'", kazao je menadžer kompanije Bukmejt za Balkan Marin Milosavljević.

Broj korisnika Bukmejt servisa od početka epidemije korona virusa beleži rast od 42 odsto na globalnom nivou, dok prosečan korisnik čita 21 minut dnevno više nego pre pandemije.

Najviše se čitaju ljubavni romani i trileri, te audio-knjige, koje su se do sada najviše slušale u pokretu.

Bukmejt korisnici, njih 37 odsto u svetu, u proteklih šest meseci isprobalo je ovaj način "čitanja" u svom domu.

"Mi smo se nedavno priključili ovom trendu i našim korisnicima ponudili audio-knjige u okviru Bukmejt servisa, koji je u Telenorovoj ponudi od 2019. godine. Popularne naslove domaćih i stranih autora čitaju poznati glumci i autori i primećujemo da su brzo postale omiljene medju našim korisnicima", kazao je menadžer u Telenoru Nenad Hasura.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.