AAA

SCENA | 02.03.2021 10:30 > 02.03 10:51

Prva dama Kine pisala učenicima gimnazije u Esenu

Ambasada Kine u Nemačkoj uručila je učenicima esenske Burgimnazije u kojoj se uči i kineski jezik pismo supruge kineskog predsednika Peng Lijuen s porukama ohrabrenja učenicima i nastavnicima da "daju novi doprinos učvršćivanju prijateljstva Kine i Nemačke", prenela je Kineska medijska grupa (CMG).

Jedna od 12 najstarijih javnih gimnazija u Nemačkoj ponovo je otvorena posle dvomesečnog zatvaranja zbog pandemije kovida-19.

Supruga kineskog ambasadora u Nemačkoj Guo Djinćiju, izjavila je uručujući pismo prve dame Kine, da je susret sa učenicima još dragoceniji u situaciji pandemije.

Podsetivši da je u toj školi 2014. osnovan hor na kineskom jeziku i da su djaci i "usred epidemije pesmama poslali svoje iskrene želje i poruku prijateljstva kineskom narodu", Guo je izrazila nadu da će učenici te gimnazije "nastaviti da uče kineski jezik, više se upoznati sa Kinom i postati ambasadori za unapredjenje prijateljstva naroda Kine i Nemačke".

Predstavnici nastavnika i učenika Burgimnazije zamolili su ambasadu Kine u Nemačkoj da prenese njihovo pismo prvoj dami Kine koja je posetila njihovu školu i prisustvovala času kineskog jezika 2014. tokom posete predsednika Kine Nemačkoj.

Ona se u oktobru 2016. u Pekingu sastala sa učiteljima i učenicima Burgimnazije koji su tada boravili u kineskoj prestonici. Prvi čas kineskog u toj školi održan je 1994.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.