AAA

SCENA | 02.03.2021 21:30 > 02.03 21:30

Mesec frankofonije počeo takmičenjem - Pevam na francuskom

 Francuski institut u Srbiji saopštio je večeras da se u okviru Meseca frankofonije, koji je počeo 1. marta, organizuje takmičenje za frankofonu pesmu.


Ove godine, takmičenje pod nazivom "Je chante en francais" (Pevam na francuskom), održaće se na Instagramu i biće otvoreno za sve. Takmičenje će trajati do 22. marta, a video snimci će zatim biti objavljeni na Instagram stranici takmičenja.
Nagrada za kategoriju junior (od 13 do 17 godine) biće JBL zvučnik, a za kategoriju senior (od 18 do 28 godina) tablet, navodi se u saopštenju.

U sklopu Meseca frankofonije od 5. do 27. marta u galerija Matice srpske biće organizana predavanja o kulturi, umetnosti kao i kreativno-obrazovne radionice za decu i mlade.

Tokom marta ambasade, kulturne i obrazovne ustanove širom Srbije, u čast frankofonije prirediće brojne programe i manifestacije, a posebno će biti obeležen 20. mart, Dan frankofonije, koji zajednički proslavlja 88 zemalja članica Medjunarodne organizacije frankofonije.

Frankofoniju čini 300 miliona ljudi koji na pet kontinenata govore istim, francuskim jezikom i mart je Mesec frankofonije u celom svetu.

Medjunarodna organizacija frankofonije, koja je osnovana 1970. godine i okuplja 88 zemalja, posvećena je promociji francuskog jezika i uspostavljanju političke, obrazovne, ekonomske i kulturne saradnje medju članicama.

Kompletan program Meseca frankofonije dostupan je na sajtu Francuskog instituta u Srbiji (http://www.institutfrancais.rs/doc/Francophonie2021-depliant.pdf).


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.