AAA

SCENA | 10.05.2021 16:10 > 10.05 16:21

Berlinale za širu publiku samo napolju

Organizatori Berlinala najavili su danas da ostaju pri planu da u junu projekcije za širu publiku organizuju isključivo napolju, navodeći da se zdravstvena situacija u Nemačkoj poboljšala.

Ovaj filmski festival, nastao 1951. godine, koji je, pored Kana i Venecije, jedan je od tri glavna festivala u Evropi, biće održan u dva dela posle onlajn takmičenja početkom marta.

Na ovogodišnjem 71. Medjunarodnom filmskom festivalu u Berlinu glavnu nagradu Zlatni medved za najbolji film dobio je film "Baksuzni kres ili luda pornografija" rumunskog reditelja Radua Žude.

"Pad stope incidencije u Berlinu i znak lokalnih vlasti da pozitivno podrže zahtev za pilot projektom sa obaveznim testiranjem učvrstili su upravu festivala u odluci da dogadjaj bude napolju", saopšteno je u Berlinu.

Gledaoci koji žele da prisustvuju projekcijama od 9. do 20. juna na 16 mesta u tom gradu, uključujući ostrvo s muzejima, moraju da se pridržavaju strogih zdravstvenih protokola, uključujući negativan test ili potpunu vakcinaciju.

Zvanična dodela nagrada u prisustvu pobednika nagradjenih u martu, zakazana je za 13. jun.

"Ovim specijalnim letnjim festivalom želimo da probudimo želju za bioskopom i doprinesemo obnovi kulturnih aktivnosti sa publikom", navodi se u saopštenju uprave festivala Berlinale.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.