AAA

SCENA | 02.08.2021 20:40 > 02.08 21:16

Telenor: Završena ovogodišnja letnja škola mladih muzičara ARLEMM u Arilju(VIDEO)

  • BETAPHOTO/ARLEMM/Dzumandzi/Milovan Ilic/DS
  • BETAPHOTO/ARLEMM/Dzumandzi/Milovan Ilic/DS
  • BETAPHOTO/ARLEMM/Dzumandzi/Milovan Ilic/DS
  • ETAPHOTO/ARLEMM/Dzumandzi/Milovan Ilic/DS
  • BETAPHOTO/ARLEMM/Dzumandzi/Milovan Ilic/DS
  • BETAPHOTO/ARLEMM/Dzumandzi/Milovan Ilic/DS

 Ariljsku letnju škola mladih muzičara ARLEMM, posetilo je više od 10.000 ljudi, a dešavanja su i ove godine prenošena uživo putem Telenor mreže, kako bi ljubitelji muzike mogli da prate koncerte sa bilo kog mesta u svetu.

ARLEMM, 12. po redu i ove godine je trajao 16 dana uz koncerte, predavanja i časove vodećih muzičara iz celog sveta, saopštio je Telenor.

Ovogodišnju manifestaciju obeležili su koncerti Stefana Milenkovića i orkestra Kamerata Akademika, Balkanopolisa sa Slobodanom Trkuljom, Ane Ćurčin, benda Ortodoks Kelts i mnogih drugih.
"Zaista je poseban osećaj nastupati na jednom ovakvom festivalu", smatraju predstavnici orkestra Kamerata Akademika.

Oni su naveli i da je poseban podvig započeti sa festivalom u manjim sredinama, a da je, kako su naveli, napraviti ovakav brend, kao što je danas ARLEMM, vredno svakog poštovanja.

Orkestar Kamerata Akademika je sa solistom Stefanom Milenkovićem nastupio na svečanom otvaranju ARLEMM a, kada su, premijerno za srpsku publiku, izvodili Karminu Buranu Karla Orfa, u aranžmanu Ane Krstajić.

Oko 150 mladih polaznika iz zemlje i inostranstva moglo je da radi sa vrhunskim predavačima i profesorima violine, violončela, klavira, viole, kontrabasa, duhovnog pojanja, flaute, kamerne muzike, solo pevanja i gitare, a potom da svoje veštine pokaže na koncertima na otvorenom.

Direktor ARLEMM-a Dragutin Mladenović ocenio je da su svi bili željni kvalitetnih sadržaja, jer je pauza bila preduga.

"Trudili smo se da i ove godine od Arilja napravimo prestonicu kulture tokom letnjeg perioda, da se 'ušunjamo' u grad i da od njega napravimo bajku u kojoj će svi učestvovati. Verujem da smo uspeli, utisci su nam sveži i pozitivni", rekao je Mladenović.

Osnivač i organizator neprofitne manifestacije ARLEMM je Udruženje za širenje i podsticaj muzičke kulture u Srbiji – MUZIKUS.

Realizaciju su podržali Ministarstvo kulture i informisanja, SOKOJ, Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija, Opština i Biblioteka Arilje, brend Extreme Intimo, Gete institut i Telenor fondacija.


BETA TV

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.