AAA

SCENA | 15.09.2021 11:55 > 15.09 11:56

Osmi festival posvećen glumcu Danilu Lazoviću počinje 22. septembra

Festival "Dani Danila Lazovića" održaće se u biće održan u Priboju od 22. do 25. septembra, a pored redovnog takmičenja u kazivanju poezije 11 studenata glume svih umetničkih akademija iz četiri zemlje regiona, na programu su i gostovanja poznatih srpskih glumaca.

"Takmičarsko veče, na kojem je gost glumac Andrija Milošević, muzički gost je Mina Lazaravić i voditelj programa će biti Andrija Kuzmanović. Takmičarsko finalno veče će se prenositi i onlajn na jutjub kanalu opštine Priboj", rekao je direktor festivala Milorad Damjanović.

Studenti glume takmičiće se za nagradu "Povelja Danilo Lazović" i za novčani deo nagrade u iznosu od 1.000 evra, koje obezbedjuje opština Priboj, a od ove godine takmičarsko veče moći će da se prati i onlajn.

Festival "Dani Danila Lazovića" biće otvoren izložbom slika srpskih glumaca "Senke uspomena", autora Lazara Djembera, planiran je i koncert starogradske muzike, a na svečanom otvaranju gostovaće i glumice Iva Štrljić i Tijana Maksimović.

Drugi dan festivala je koncipiran kao dan kabarea.

"Jedan kabare će biti u izvodjenju glumice Jugoslovenskog dramskog pozorišta Vesne Stanković, a isto veče, u Domu kulture biće izveden kabare 'Kao da sam te sanjao', u izvodjenju glumca Pozorišta na Terazijama Mladena Savića", rekao je Damjanović.

Treći dan je rezervisan za promociju knjige i prvog filma poezije Marka Miloševića "Pobeda sebe" i kao i predstava Kamenog teatra 55 iz Sarajeva "Mirna Bosna".

BETA TV

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.