AAA

SCENA | 23.09.2021 13:15 > 23.09 13:37

U Priboju otvoren festival Dani Danila Lazovića (FOTO/VIDEO)


Festival "Dani Danila Lazovića", osmi po redu, otvoren je u Priboju, izložbom "Senke uspomena" autora Lazara Djembera, saopšteno je danas.

Autor izložbe kazao je da je to njegova druga izložba kojom se predstavlja na "Danima Danila Lazovića", a da je ideja proizašla iz ljubavi prema filmskoj umetnosti koju "gaji još od ranog detinjstva".
Kako se navodi u saopštenju, u okviru svečanog otvaranja Festivala, pribojska publika je uživala i u koncertu starogradske muzike, dok su u programu učestvovale i glumice Tijana Maksimović i Iva Štrljić.

Štrljićeva je kazala da joj je ovo prva poseta Priboju. "Posebno mi je drago što je povod mog dolaska upravo ovaj festival i što ćemo večeras slaviti umetnost, slaviti lepu reč, lepo izražavanje, ono što greje dušu publike", rekla je ona.

Glumica Dara Džokić izjavila je da drugi put prisustvuje ovom festivalu i da se unapred radije idućem dolasku.

"Možda je ovaj festival dobar recept za neke nove festivale u znak sećanja na naše preminule kolege", navela je Džokić.

Festival "Dani Danila Lazovića" traje do 25. septembra i posvećen je očuvanju sećanja na lik i delo barda srpskog glumišta Danila Lazovića i govorenju poezije.

Svake godine studenti iz Srbije i regiona takmiče se u kazivanju poezije, a ove godine takmičiće se studenti sa svih 11 akademija dramskih umetnosti iz regiona.

Pobednik će osvojiti "Povelju Danilo Lazović" i novčani deo nagrade.


BETA TV

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.