AAA

SCENA | 26.09.2021 10:05 > 26.09 11:10

Stefan Jevtović pobednik 8. festivala Dani Danila Lazovića u Priboju (VIDEO)


Direktor festivala "Dani Danila Lazovića" Milorad Damjanović izjavio je danas da su se studenti svih 11 glumačkih akademija iz četiri zemlje regiona "radovali da dodju u Priboj" i učestvuju na festivalu na kome se "čuva uspomena na Danila Lazovića i promovišu lepe vrednosti govorenja poezije".

Damjanović je pred finalno veče festivala novinarima rekao da su organizatori "ponosni što je nekim umetnicima prva nagrada u karijeri 'Povelja Danila Lazovića'".

Po oceni stručnog žirija pobednik u govorenju poezije osmog festivala „Dani Danila Lazovića“ je Stefan Jevtović, Akademija umetnosti Beograd, klasa profesora Bojana Žirovića i Ive Milošević.

Stefan je govorio pesmu „Lehet“, Duška Trifunovića. Istakao je da sa Festivala, pored toga što je pobedio, nosi i sjajne utiske o provedenom vremenu u Priboju sa drugim takmičarima.

„Ljudi koje sam upoznao sa različitih akademija, predivno druženje, ostaće mi u sećanju. Danilo Lazović bio je jedan od mojih omiljenih glumaca i drago mi je što sam se upisao u knjigu onih koji su pobedli na ovom Festivalu “, rekao je Jevtović nakon takmičenja.

Glumica Mina Lazarević je rekla da je imala priliku da igra sa Danilom Lazovićem još kao početnica i da je za nju to bila "velika čast, veliki izazov i obaveza".

"Danilo je bio jedan od protagonista 'Porodičnog blaga', što je bila moja prva serija i prvi zadatak na televiziji. On je spadao u garnituru glumaca koji je sa lakoćom radio, od takvih glumaca se učilo kako da se poprimi lakoća igranja i da se provodiš dok radiš, da ti bude dobro u ekipi", rekla je Lazarević, koja je i članica žirija festivala.

Ona je dodala da sada, "sa distancom na to neko vreme, može da kaže da je imala privilegiju da sa njim igra i da uči od takvog majstora".

Na finalnoj večeri festivala, publika je mogla da čuje i izvodjenje bisera klasične muzike, kao i muzike iz popularnih filmova, u izvodjenju gudačkog kvarteta "Kameleon".

Ovogodišnji, osmi po redu, festival "Dani Danila Lazovića" održava se u Priboju od 22. do 25. septembra, posle jednogodišnje pauze koja je bila uzrokovana pandemijom korona virusa.

Festival je posvećen očuvanju sećanja na lik i delo glumca Danila Lazovića, a svake godine studenti iz naše zemlje i regiona takmiče se u kazivanju poezije.

Pobednik osvaja nagradu "Povelja Danilo Lazović" i novčani deo nagrade.

Ovogodišnji stručni žiri čine predsednik stručnog žirija producent Radovan Knežević, filmski i televizijski reditelj Svetlana Drinjaković, glumci Mina Lazarević, Andrija Milošević i Angelina Lukić, dok je domaćin festivala ove godine glumac Andrija Kuzmanović.

Ceo video materijal možete preuzeti OVDE

BETA TV

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.