AAA

SCENA | 07.10.2021 12:55 > 07.10 12:58

Zvanično potvrdjeno da neće biti održan Medjunarodni sajam knjiga u Beogradu

Odbor za organizovanje Medjunarodnog sajma knjiga u Beogradu saopštio je da je na današnjoj sednici "konstatovao zajedinički stav udruženja izdavača oko nepostojanja uslova za održavanje i uspešnu relizaciju 65. Medjunarodnog beogradskog sajma knjiga".

Istovremeno, Odbor Sajma knjiga navodi da su "osnivač, uprava Beogradskog sajma i Odbor Beogradskog sajma knjiga učinili sve da se, zarad kontinuiteta i značaja Sajma knjiga na kulturnoj mapi Srbije i regiona, sajam knjiga održi".

Odbor navodi da je "u junu predložio održavanje Sajma knjiga u septembru, predvidjajući moguće prepreke za održavanje sajma u oktobarskom terminu", što nije bilo prihvaćeno od strane izdavača, na čiji je zahtev Sajam knjiga "vraćen u oktobarski termin".
"Grad Beograd, uprava Sajma i Odbor Sajma knjiga su bili spremni da se Sajam knjiga održi i u postojećim epidemijskim uslovima uz posetu vakcinisanih (protiv korona virusa) i sa negativnim (PCR) testom, i da se obezbedi besplatan ulaz za one koji bi prvu vakcinu primili tokom Sajma knjiga", navodi se u saopštenju, i dodaje da je izlagačima bio omogućen zakup izlagačkog prostora po upola nižoj ceni.

Odbor za organizaciju Sajma knjiga navodi da "razume stav izdavača, ali da sa kolegijalne strane smatra da izlazak u javnost bilo koje grupacije i prejudiciranje odluke Odbora Beogradskog sajma knjiga ne doprinosi manifestaciji", povodom toga što se juče u medijima pojavilo pismo izlagača u kojem oni obaveštavaju organizacioni odbor da neće učestvovati na ovogodišnjem sajmu.

//

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.