AAA

SCENA | 23.05.2022 18:35 > 23.05 18:35

Gojković u Kanu: Odnosi izmedju Srbije i Francuske u oblasti kulture veoma dinamični

  • BETAPHOTO/Ministarstvo kulture i informisanja/GORAN ZLATKOVIC
  • BETAPHOTO/Ministarstvo kulture i informisanja/GORAN ZLATKOVIC

 Ministarka kulture i informisanja Maja Gojković sastala se danas sa predsednikom Nacionalnog centra za kinematografiju i pokretne slike Francuske (CNC) Dominikom Butonaom, a na sastanku je istaknuto da su odnosi izmedju Srbije i Francuske u oblasti kulture na visokom nivou.

Kako se navodi u saopštenju ministarstva, Gojković i Butono su na sastanku, u okviru održavanja 75. Filmskog festivala u Kanu, istakli i da su ti odnosi veoma dinamični na brojnim poljima, posebno u oblasti audiovizuelne umetnosti.
Na sastanku su razmotrene konkretne mogućnosti dalje saradnje i prenos iskustava i najboljih praksi CNC na ekspertskom i normativnom planu, a naglašena je i spremnost za dalju podršku filmskim koprodukcijama i druge konkretne oblike saradnje predvidjene Sporazumom o kinematografskoj koprodukciji.

Gojković će u Kanu, navodi se u saopštenju, prisustvovati projekciji filma "Brana" libanskog reditelja Ali Šerija, koji je nastao u koprodukciji srpske filmske kuće "Trilema Films" sa filmskim kućama Francuske, Nemačke, Libana, Sudana i Katara, i koji je podržan od strane Ministarstva kulture i informisanja.


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.