AAA

SCENA | 27.06.2022 11:05 > 27.06 11:16

Održane Vidovdanske kulturne svečanosti opštine Čajetina

  • (BETAPHOTO/OPSTINA CAJETINA)
  • (BETAPHOTO/OPSTINA CAJETINA)
  • (BETAPHOTO/OPSTINA CAJETINA)
  • (BETAPHOTO/OPSTINA CAJETINA)

Vidovdanske kulturne svečanosti opštine Čajetina održane su u Kulturnom centru na Zlatiboru a nagradjeni su pripadnici raznih profesija koji su, zahvaljujući svojim dostignućima, "dali viteške doprinose oblastima kojima se bave".

"Trudimo se, i nadam se uspevamo, da iz godine u godinu pronadjemo lјude koji su se istakli u svojim profesijama, ali koji su ostali skromni i koji plene svojom lјudskošću i svim svojim pozitivnim osobinama. Nosioci priznanja 'Vitez Srbije' imaju i vezu sa Zlatiborom, ali su svojim radom i na ponos cele Srbije. Klub privrednih novinara i prethodni dobitnici priznanja imaju čast da predlože aktuelne dobitnike, što obezbedjuje pravičnost i sa druge strane obavezu svih dobitnika da sa ponosom nose ovo priznanja", izjavio je predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović.

Žiri Vidovdanskih kulturnih svečanosti jednoglasno je odlučio da dodeli sedam plaketa.

Plaketa Vitez srpske književnosti pripala je pesnikinji i dramskom piscu Mileni Marković a plaketa Vitez srpske glume pripala je Tihomiru Staniću.

Plaketu je dobio i vajar Nebojša Savović, načelnik Odeljenja za gastrointestinalnu hirurgiju Klinike za opštu hirurgiju VMA Boško Milev, urednica emisije "Od zlata jabuka" Radio Beograda 2 Dragana Marinković, kapiten Košarkaškog kluba Zlatibor iz Čajetine Dušan Kutlešić, dok je nagradu Vitez srpske privrede dobilo preduzeće Galens Invest

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.