AAA

SCENA | 14.09.2022 13:15 > 14.09 13:19

Festival Dani Danila Lazovića u Priboju od 21. do 24. septembra (VIDEO)

  • BETAPHOTO/Festival DDL
  • BETAPHOTO/Festival DDL

Festival posvećen sećanju na lik i delo glumca Danila Lazovića i govorenju poezije "Dani Danila Lazovića" deveti put će biti održan u Priboju od 21. do 24. septembra, saopštili su organizatori

"Svake godine studenti iz naše zemlje i regiona, sa svih 12 akreditovanih akademija, takmiče se u kazivanju poezije. Pobednik osvaja nagradu 'Povelja Danilo Lazović' i novčani deo nagrade od 1.000 evra, koja je dar Opštine Priboj", dodaje se u današnjem saopštenju. Ovogodišnji stručni žiri činiće profesor Fakulteta dramskih umetnosti u Beogradu Radovan Кnežević, teatrolog i direktor novosadskog Sterijinog pozorja Miroslav Miki Radonjić, prvakinja drame Tuzlanskog narodnog pozorišta Elvira Aljukić, prvakinja Ateljea 212 Isidora Minić, i prvak drame Narodnog pozorišta u Beogradu Nebojša Dugalić.

Dodaje se da je od ove godine ustanovljena i specijalna nagrada "Smart produkcije", koja se sastoji od plakete i angažmana jednog od 12 takmičara u projektu te produkcije.

Direktor festivala Milorad Miki Damjanović istakao je da su posle mnogo predstava, radionica, multimedijalnih programa i različitih umetničkih formi u kojima su posetioci imali prilike da uživaju na dosadašnjih festivala, ove godine rešili da posebnu pažnju posvete muzičkom stvaralaštvu i njegovoj povezanosti sa umetnošću, posebno u poeziji.
"Ponosni smo što ćemo iskusnoj pribojskoj publici predstaviti složen i verujemo, nadahnjujući program, ovogodišnjeg festivala, a posebno raduje činjenica da se na internet konkurs prijavilo trostruko više učesnika nego ranije", rekao je Damjanović.

On je za agenciju Beta rekao da su svi programi posvećeni muzičkoj umetnosti i da je, pored centralnog programa i koncerta Zemunskog kamernog orkestra, kojim će otvoriti festival, vraćen i program "Danilu u čast", ali na nešto drugačiji način nego do sada.

"Zvezde Pozorišta na Terazijama će pevati filmske hitove, muziku iz serija i filmova, Danilu u čast, to će se desiti treće večeri festivala. U tom programu učestvovaće Mina Lazarević, Ivana Knežević, Nikola Bulatović, Žarko Stepanov uz pratnju maestra Aleksandra Miletića i podršku članice opere Narodnog pozorišta Nataše Radovanović", kazao je Damjanović.

Dodao je da će gost glumac ovogodišnjeg festivala biti Nebojša Dugalić, muzički gost Dragana Mićalović, kao i da se svi programi održavaju u Zavičajnom muzeju i Doma kulture u Priboju.


BETA TV

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.