AAA

SCENA | 20.09.2022 18:00 > 20.09 18:32

Festival 'Dani Danila Lazovića' u Priboju od 21. do 24. septembra (VIDEO)

  • BETAPHOTO/Festival DDL
  • BETAPHOTO/Festival DDL

Festival posvećen sećanju na lik i delo glumca Danila Lazovića i govorenju poezije ``Dani Danila Lazovića`` deveti put će biti održan u Priboju od 21. do 24. septembra, saopštili su danas organizatori.

Svake godine studenti iz naše zemlje i regiona (sa svih 12 akreditovanih akademija) takmiče se u kazivanju poezije. Pobednik osvaja nagradu „Povelja Danilo Lazović“ i novčani deo nagrade (1000 €) dar Opštine Priboj. Od ove godine ustanovljena je i specijalna nagrada „Smart produkcije“ koja se sastoji od plakete i angažmana jednog od 12 takmičara u projektu „Smart produkcije“, a koju dodeljuje žiri produkcije.
Ovogodišnji stručni žiri čine: prof.dr.Radovan Кnežević, prof.Fakulteta dramskih umetnosti u Beogradu, Miroslav Miki Radonjić, teatrolog i direktor Sterijinog pozorja, Elvira Aljukić, prvakinja drame Tuzlanskog narodnog pozorišta, Isidora Minić, prvakinja Ateljea 212, Nebojša Dugalić, prvak drame Narodnog pozorišta u Beogradu.

Direktor festivala Milorad Miki Damjanović pozvao je ljubitelje poezije, kao i sve poštovaoce kulturnih događaja, da budu gosti Priboja u vreme trajanja Festivala (21-24.9.2022.). Damjanović je izrazio veliku zahvalnost opštini Priboj koja je pokrovitelj Festivala, Domu kulture „Pivo Кaramatijević“ Priboj (osnivaču) i Zavičajnom muzeju na nesebičnoj podršci svih godina postojanja Festivala.

Jelena Lazović, ćerka velikog umetnika Danila Lazovića, takođe je pozvala publiku da prati Festival, istakavši da je ovo manifestacija koja uprkos brzom vremenu u kome danas živimo opstaje iz godine u godinu sa sve kvalitetnijim programom, što porodici Lazović izuzetno znači. „Inspirativni ljudi, zanimljivi razgovori i lepo izgovorena reč je ono čime se Danilo u svom životu vodio, baš zato nam je drago što uspevamo da se vodimo jednim od njegovih načela, da nekim lepim gestom učinimo nekome trenutak zanimljivim i lepim, onoliko koliko možemo, jer sve ostalo je nebitno“, zaključila je umetnikova ćerka.


CEO VIDEO MATERIJAL MOŽETE PREUZETI OVDE:


BETA TV

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.