AAA

SCENA | 29.09.2022 09:05 > 29.09 09:24

Održan Forum za kulturnu komunikaciju Kine i Argentine

Predsednici Kine i Argentine, Si Đinping i Alberto Fernandes danas su odvojeno uputili čestitke Forumu za kulturnu komunikaciju dve zemlje koji je održan danas u Pekingu.

Si je ukazao na to da su Kina i Argentina dobri prijatelji i partneri, prenela je Kineska medijska grupa (CMG).

Ove godine se obeležava 50. godišnjica uspostavljanja diplomatskih odnosa Kine i Argentine. Ova godina je takođe godina prijateljske saradnje dveju zemalja. Bilateralni odnosi su u proteklih pola veka izdržali promene na međunarodnoj sceni i postali su model zajedničkog razvoja među zemljama u razvoju. Brzi razvoj kinesko-argentinskih odnosa je primer za razvijanje odnosa između Kine i Latinske Amerike, naveo je Si. Kineski predsednik je izrazio nadu da će učesnici foruma napisati novo poglavlje za kinesko-argentinske sveobuhvatne strateške odnose partnerstva, kao i da će dati doprinos izgradnji zajednice sa zajedničkom budućnošću čovečanstva.

Fernandes je u svojoj čestitki izrazio uverenje da će dve strane dočekati zajednicu zajedničke budućnosti na višem nivou.

Efikasna saradnja medija dveju zemalja jača međusobno razumevanje dva naroda, rekao je Fernandes, izražavajući nadu da će dve strane produbiti saradnju, unaprediti sveobuhvatne strateške odnose partnerstva, kao i da će dati veći doprinos svetskom miru i razvoju.
Forum za kulturnu komunikaciju Kine i Argentine održan je danas u Pekingu. Tema foruma je "Produbljivanje medijske komunikacije za dobrobit naroda".

Forum su zajedno organizovale Kineska medijska grupa i Kancelarija državnog sekretara za javne medije Argentine.


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.