AAA

SCENA | 04.10.2022 19:20 > 04.10 19:50

Počelo snimanje filma o bokseru Dragiši Stankoviću Čeliku

Počelo snimanje dokumentarnog filma o bokseru Dragiši Stankoviću Čeliku, pod nazivom "ČELIK! A i kako bi drugačije?", u produkciji Olivera Paunovića i City Grupe.Kako je za Niške Vesti rekao unuk boksera Dragiša Stanković, scenario i režiju radiće Goran Stanković, a film će pratiti boksera u Francuskoj i Nemačkoj.

"Trenutno na internetu možemo da nađemo gomilu nekih recikliranih informacija koje se sve ponavljaju i stalno vrte u krug, to nije ni pet odsto onoga što je on postigao i kakav je bio zaista. Radujem se da čujem ponovo i na filmskom platu vidim svedočanstva ljudi koji će da budu sagovornici u filmu, a njegovi su bili dugogodišnji prijatelji", rekao je Stanković.
Producent Oliver Paunović kazao je da je Stanković zaslužio da "dobije i film", da bi ga naredne generacije pamtile.

"Hvala porodici Stanković kao i unucima Dragiši i Petru Stankoviću koji žele da ovim filmom sačuvaju uspomenu na svog dedu a nama Nišlijama podare još jednu pravu nišku priču. Oni će puno pomoći i oko same dokumentarne građe filma, jer poseduju slike i snimke koje još niko nije video a deo su istorije Niša i srpskog sporta", rekao je Paunović.

Dragiša Stanković Čelik bio je jugoslovenski i srpski bokser, rodjen u Vlasotincu, 5. novembra 1939. godine.

U Niš je došao kao dečak da se školuje, a boksom je počeo da se bavi sa 17 godina, a godinu dana kasnije je postao kapiten prvog tima.

Boksovao je u srednjoj i poluteškoj kategoriji i tokom svoje karijere boksovao je za dva tada najznačajnija kluba u Jugoslaviji BK Radnički Niš i BK Partizan.

Većinu svojih mečeva završio je nokautom, a u svih 540 koliko ih je imao, nikada nije bio nokautiran.


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.