AAA

SCENA | 06.10.2022 13:35 > 06.10 13:47

Manifestacija 'Pesničke vatre zlatiborske' u nedelju na Zlatiboru

 Tradicionalna kulturna manifestacija "Pesničke vatre zlatiborske", deveta po redu, biće održana u nedelju 9. oktobra sa početkom u 18.30 na Zlatiboru, saopštila je danas Opština Čajetina.

"Ove godine, u slavu Molijera, 400 godina od rodjenja, vatru će na Šumatnom brdu upaliti Vladimir Pištalo, dobitnik Povelje 'Pesničkih vatri zlatiborskih' za svoje celokupno književno delo, koju dodeljuje Skupština opštine Čajetina", navodi se u saopštenju.

Nakon paljena vatre na Šumatnom brdu u 18.30 časova, manifestacija će biti nastavljena u Kulturnom centru Zlatibor gde će se u čast Molijera i dobitnika Povelje održati prigodan kulturni program.
U okviru programa učestvovaće pesnici koji borave u Beogradu na Medjunarodnim susretima pisaca, a u čast Molijera publika će videti predstavu "Žorž Danden" u režiji Nemanje Savkovića.

Predstavu će izvesti pozorište "Bora Stanković" iz Vranja sa početkom u 20 časova u Kulturnom centru Zlatibor.

Prva pesnička vatra, pre devet godina zapaljena je u slavu 200 godina od rodjenja Ljermontova, a potom je vatra paljena u čast Dantea, Šekspira, Milutina Bojića i Vladislava Petkovića Disa, Vuka Stefanovića Karadžića i Desanke Maksimović, Bertolda Brehta, Čehova i Dostojevskog.


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.