AAA

SCENA | 24.02.2017 13:10 > 25.02 12:11

Alia Mundi novi časopis iz kulture

Izašao je prvi broj časopisa iz kulture pod nazivom "Alia Mundi", nastao sa ciljem da promoviše ideje kulturne raznolikosti.

Na sajtu http://aliamundimagazin.wixsite.com/alia-mundi magazin Alia Mundi predstavljen je kao regionalni projekat sa ciljem unapredjivanja kulturnih mostova izmedju naroda na prostoru bivše Jugoslavije.

Časopis je usmeren i na upoznavanje publike regiona sa elementima svetske kulturne baštine, odnosno kulture, tradicije i običaja raznih naroda sveta.

Osnivačica i urednica magazina Ana Stelja u uvodniku prvog broja navodi da "Alia Mundi" želi da pokaže da je svet onoliko bogat koliko različitih kultura neguje te da treba da bude ujedinjen u svojoj kulturnoj raznolikosti i multikulturalnosti.

Magazin kroz sedam stalnih rubrika predstavlja institucije, organizacije i pojedince aktivne na širenju i jačanju značaja kulturne raznolikosti i očuvanja kulturnog nasleđa u Srbiji, regionu i svetu.

Časopis Alia Mundi se štampa na srpskom jeziku, dok je internet izdanje dvojezično (na srpskom i engleskom jeziku). Časopis će izlaziti kvartalno, tri puta godišnje.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.