AAA

SCENA | 17.03.2017 20:30 > 17.03 21:13

Beogradski mesec fotografije počinje 30. marta

Festival Beogradski mesec fotografije biće održan drugu godinu zaredom od 30. marta do 30. aprila, a na programu je 49 izložbi i više drugih dogadjaja.

Koncept festivala je promocija fotografije kao izraza, predstavljanje srpskih i stranih fotografa domaćoj i medjunarodnoj publici, po ugledu na evropske gradove poput Pariza, Beča, Berlina.

U okviru festivala, pored izložbi koje pokrivaju aktuelne društvene teme, biće organizovane i radionice, tribine i projekcije filmova sa centralnom temom  -  fotografija.

Pored 49 izložbi biće održano osam predavanja i tribina, pet radionca, dve foto berze i pet projekcija filmova.

Festival će biti otvoren internacionalnom izložbom "Novi talenti" u galeriji UK Parabrod.

Organizatori festivala predstaviće projekte Luke Trajkovića, Oleksandra Mekuarca i Pavela Starzeca, čiji su radovi izabrani na foto konkursu na kom je učestvovalo 20 zemalja sa više od 150 poslatih predloga.

Priliku da predstave svoje radove dobili su i korisnici društvene mreže Instagram koji su imali zadatak da prikažu svoj trenutak.

Publika će takodje videti postavke domaćih fotografa, koje prate aktuelne društvene teme od izbegličke krize, zahteva koji su stavljeni pred ženu 21. veka do modne fotografije.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.