AAA

SCENA | 18.05.2017 16:30 > 18.05 17:29

Uskoro uredjenje i dekorativno osvetljenje beogradske Bajrakli džamije

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali danas je u razgovoru s predstavnicima Islamske zajednice Srbije najavio radove na uredjenju Bajrakli džamija koja će biti i dekorativno osvetljena.

"Interes Beograda je da, u sklopu ulepšavanja centra grada, i Bajrakli džamija, kao jedna od kulturno-istorijskih i verskih znamenitosti, bude na adekvatan način osvetljena, s obizirom na to da slede radovi na uredjenju. Zgrada će biti dekorativno osvetljena kako bi se ulepšao taj deo grada", rekao je Mali, a saopštio Beoinfo.

Mali je o saradnji Beograda sa muslimanskom zajednicom razgovarao sa muftijom srbijanskim Abdulahom Numanom, muftijom beogradskim Mustafom Jusufspahićem i Muhamedom Jusufspahićem, koji je postavljen za ambasadora Srbije u Saudijskoj Arabiji.

Oni su razgovarali i o načinima na koje Beograd može da im pomogne u oblasti kulture, turizma i uredjenja verskih objekata.

Dogovoreno je da Beograd obezbedi novac za pripremu manifestacije "Dani Islamske zajednice Srbije 150 godina", maja iduće godine.

Mali je istakao da su razgovarali i o turističkom potencijalu Bajrakli džamije, navodeći da je reč o važnom delu istorije Beograda.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.