AAA

SCENA | 19.05.2017 11:30 > 19.05 12:05

Izabrani novi članovi žirija, a stari nisu obavešteni

Članovi dosadašnjeg žirija za dodelu nagrade "Isidora Sekulić" Biljana Dojčinović, Alen Bešić i Branko Kukić saopštili su danas da je izabran novi sastav žirija iako njima mandat nije istakao.

Oni su naveli da su u taj žiri izabrani pre dve godine i mandat je trebalo da im traje tri godine, ali je u medjuvremenu izabran novi žiri, a Fond "Isidora Sekulić" ukinut i izabrani su novi članovi žirija.

"Birani smo na tri godine, što znači da smo i ove godine rasporedili svoje obaveze tako da tri meseca provedemo čitajući romane, eseje, putopise i pripovetke koje stignu na konkurs", navedeno je u saopštenju.

Oni su dodali da im se tokom marta niko iz SO Savski Venac, Skupštine grada i Fonda "Isidora Sekulić" nije obraćao i da su pokušali da nadju osobu koja može da im odgovori na pitanje šta se dešava i kada će knjige stići.

"Saznali smo, na sopstveno insistiranje i zahvaljujući istraživanju, da je Fond Isidore Sekulić ukinut. To je, tako nam je rečeno, učinjeno prema Zakonu o izmenama i dopunama Zakona o budžetskom sistemu. SO Savski Venac i dalje dodeljuje nagradu, ali je izabran novi žiri", navedeno je u saopštenju.

Kako se ističe, članove žirija izabrane 2015, niko nije obavestio o ukidanju fonda i smenjivanju.

"Iz žirija nismo istupili samovoljno, i sve promene o kojima je ovde reč izvršene su bez našeg znanja i saglasnosti, te sa novim žirijem, njegovim izborom i odlukama, nemamo nikakve veze", navedeno je u saopštenju.

Saopštenje su potpisali Biljana Dojčinović (Univerzitet u Beogradu), urednik časopisa Polja Alen Bešić, urednik časopisa Gradac Branko Kukić.

Opština Savski venac raspisala je ove godine konkurs za dodelu nagrade Isidora Selulić za 2016. godinu.

Kako se navodi u tekstu konkursa objavljenom na sajtu opštine delo koje konkuriše trebalo je dostaviti do 15. marta.

Pisac Svetislav Basara dobitnik je književne nagrade "Isidora Sekulić" za roman "Andjeo atentata" za 2015. godinu.

Književna nagrada "Isidora Sekulić" dodeljuje se od 1967. godine delo objavljeno u prethodnoj godini, pisano u nekom od književnih žanrova u kojima je pisala Isidora Sekulić.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.