AAA

SCENA | 04.09.2017 11:45 > 04.09 12:04

Američki storibord umetnik Dejvid Rasel uskoro u Beogradu

  • Foto: Kaleidoskop media/David Russell
  • Foto: Kaleidoskop media/David Russell

Američki vizuelni umetnik i ilustrator Dejvid Rasel, jedan od najangažovanijih storibord umetnika današnjice, posetiće Beograd od 20. do 24. septembra, najavio je danas Kulturni centar Kaleidoskop. Rasel će u Kulturnom centru REX 22. i 23. septembra održati master-klas namenjen profesionalcima i studentima umetničkih fakulteta pod nazivom Režija pre snimanja (Direct Before You Shoot).

Dejvid Rasel je u poslednjih 35 godina saradjivao sa poznatim rediteljima medju kojima su Džordž Lukas, Stiven Spilberg, Piter Vir i Robert Zemekis.
Od prvog angažmana na filmu Star Wars 6: Povratak Džedaja, preko Betmena, Terminatora 2, Boje purpura, X-Mena i Mulen Ruža, igara kao što su The Avengers, The Chronicles of Riddick: Escape from Butcher Bay, Hitman do filmskog serijala Letopisi Narnije i najnovijeg nastavka Pirata sa Kariba, ispisuje stranice istorije umetnosti storiborda kao ključnog kreativnog procesa u nastanku filmskih, televizijskih i digitalnih ostvarenja.

Dvodnevno predavanje je namenjeno profesionalcima iz oblasti filma, televizije, video produkcije, video igara i marketinga, ali i studentima umetničkih fakulteta.

Kompanija NORDEUS, partner KC KALEIDOSKOP u realizaciji ovog dogadjaja, omogućila je besplatno učešće studentima završnih godina umetničkih fakulteta. Informacije o načinu prijavljivanja nalaze se na kaleidoskop-media.com

Rasel će posetiti i NORDEUS, najuspešniju srpsku kompaniju u gejming industriji, gde će održati specijalizovano predavanje.

Master-klas Dejvida Rasela u Beogradu ekskluzivan je dogadjaj jer je do sada organizovan samo u Norveškoj i Holandiji i to kao "webinar", bez prisustva umetnika.

Podršku projektu su dali i 3D Republika i Ministarstvo kulture i informisanja Srbije.

Organizator je najavio konferenciju za medije po dolasku Dejvida Rasela u Beograd 20. septembra.


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.