AAA

SCENA | 14.06.2018 22:55 > 15.06 11:01

Održano 'Folklorno veče' ispred Starog grada u Budvi (VIDEO)


Folklorno veče tokom kojeg su članovi Kulturno-umetničkog društva (KUD) "Stara Budva" izveli tradicionalne crnogorske igre priredjeno je sinoć ispred Starog grada u Budvi. Njihov nastup je i ovaj put okupio brojne turiste, kao i svakog prethodnog četvrtka od početka letnje sezone 1. aprila.

Predsednik Kulturnog centra "Stara Budva" Marko Vujović rekao je beogradskim novinarima da repertoar njihovih igara osim tradicionalnih crnogorskih obuhvata i igre karakteristične za bivše jugoslovenske republika.

"Mi u saradnji sa Turističkom organizacijom opštine Budva svakog četvrtka imamo nastup na platou pored hotela 'Mogren'", kazao je Vujović i dodao da su folkloraši budvanski studenti i srednjoškolci.

Navodeći da će KUD "Stara Budva" tokom leta imati brojne nastupe pred turistima, on je istakao na kulturno nasledje Crne Gore koje predstavljaju turistima. 

Član KUD "Stara Budva" Aleksandar Mladenović kazao je da svakog četvrtka nastupa s kolegama iz kulturno umetničkog društva iz ljubavi prema igri, pesmi i tradiciji.

"Imamo podmladak od osam do 14 godina, čijom igrom smo veoma zadovoljni. Turisti su oduševljeni našom igrom", kazao je Aleksandar Mladenović.

"Folklorno veče" održava se svakog četvrtka ispred Starog grada u Budvi, a sinoć je okupilo publiku različitih uzrasta.

CELOKUPNI VIDEO MATERIJAL MOŽETE PREUZETI OVDEBETA TV

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.