AAA

SCENA | 03.01.2019 17:50

Majkl B. Džordan i Ben Stiler medju onim koji dodeljuju nagrade Zlatnog globusa


Glumci Majkl B. Džordan, Ben Stiler i Idris Elba će biti medju poznatim ličnostima koje će u nedelju uručivati nagrade na ceremoniji dodele Zlatnog globusa, saopštilo je danas Holivudsko Udruženje stranih dopisnika.

Nagrade će takodje uručivati izmedju ostalih i Ketrin Zita Džouns, Dik Van Dajk, Džejmi Li Kertis, Krisi Mec, Felisiti Hafman i Majk Majers.
Domaćini 76. godišnje dodele nagrada Zlantni globus u nedelju 6. januara su Sandra O i Endi Samberg, a ceremoniju će prenositi televizija En-Bi-Si (NBC). 

Ove godine se uvodi nova nagrada, Karol Bernet, koja će biti dodeljivana za životno dostignuće na televiziji. Prva nagrada će biti dodeljena 85-ogodišnjoj Karol Bernet, petostrukoj dobitnicu nagrade Globus.

Glumac Džef Bridžis ovogodišnji je dobitnik nagrade Sesil B. Demil, koja se dodeljuje za film. Šezdesetdevetogodišnji glumac osvojio je Zlatni Globus 2010. godine za svoju ulogu u filmu "Ludo srce" (Crazy Heart).

Medju prethodnim dobitnicima nagrade Demil su Opra Vinfri, Morgan Frimen, Meril Strip, Džodi Foster, Barbara Strejsend, Sidni Poatje i Lusil Bel.

Filmska biografija bivšeg američkog potpredsednika Dika Čejnija "Vajs" (Vice) u režiji Adama Mekeja predvodi u nominacijama za 76. godišnju dodelu nagrada Zlatni globus sa šest nominacija, odmah iza tog filma su sa po pet nominacija muzički rimejk "A star is Born" u režiji Bredlija Kupera koji igra i glavnu ulogu, medjurasna drama "Grin buk" (Green Book) i istorijski film "Fejvorit" (The Favourite).

Zlatni globusi spada medju najprestižnije američke filmske nagrade i smatra se da ukazuju na moguće dobitnike Oskara. Za nominacije za Zlatni globus glasa oko 95 novinara iz Holivudskog udruženja stranih dopisnika.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*



otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.