AAA

SCENA | 06.02.2019 17:30 > 06.02 18:22

Na aukciji haljina Merilin Monro u kojoj je rekla da se rastaje od DiMadja

  • Foto: Wikipedia

Crna haljina koju je tada uznemirena glumica Merilin Monro nosila 1954. na konferenciji za novinare na kojoj saopštava da se rastaje od supruga, legende bejzbola Džoa DiMadja manje od godinu dana braka, biće uskoro na aukcijskoj prodaji.

Jednostavna vunena haljina koja napred ima rajsferšlus, biće ponudjena na aukciji 30. marta, saopštila je kuća Kruz GWS (Kruse GVS Auctions).

Očekuje se da će haljina biti prodata izmedju 100.000 i 150.000 dolara. Ime kupca će ostati anonimno, prenela je agencija AP.

Merilin Monro je nosila tu haljinu 6. oktobra 1954. godine kada je izašle pred gomilu kamera i novinara kojima je saopštila da se rastaje od supruga.

"Na licu Merilin Monro se vidio njen bol i očaj dok je govorila. Taj trenutak je promenio istoriju Holivuda zauvek", rekla je predstavnica aukcijske kuće.

Hollivudska zvezda jedva da je uspevala da priča jer je bila na ivici suza i više je klimala glavom odgovarajući na novinarska pitanja. Njen advokat Džeri Džisler je tada objasnio da se par rastaje zbog svadja oko karijere.

Merilin Monro i Džo DiMadjo su se venčali u januaru 1954. godine. Glumica je pominjala mentalnu okrutnost kao razlog razvoda, koji se dogodio godinu dana kasnije.

Holivudska glumica (1926-1962) bila je u braku i sa Džejmsom Dafertijem i posle DiMadja s piscem Arturom Milerom.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.