AAA

SCENA | 20.08.2019 15:00 > 20.08 15:30

RCC podržava mlade filmske autore na Sarajevo Film Festivalu (VIDEO)


Savet za regionalnu saradnju (RCC) je treći put zaredom pokrovitelj nagrade "Srce Sarajeva" za najbolji studentski film na 25. Sarajevo Film Festivalu (SFF).

Iz RCC-a je saopšteno da ova organizacija nastavlja da podržava kreativne mlade filmske autore na putu njihovog profesionalnog razvoja, zato što su, kako je istaknuto, mladi ljudi važni.

U saopštenju se dodaje da je RCC-u "zadovoljstvo da već treću godinu zaredom podržava takmičarski program studentskog filma, a naročito jer se uklapa u ono što RCC radi".

"Nadam se da će se medju 14 filmova, koji se takmiče ove godine, videti neka nova nadahnuta i interesantna ostvarenja, a pobedniku želimo sve najbolje", rekla je generalna sekretarka RCC-a Majlinda Bregu.

Prema njenim rečima, to je poruka mladim ljudima, koji žele da svakodnevno gledaju ili snimaju filmove, videa i slično svojim mobilnim telefonima, odnosno dobra poruka svim filmofilima da ih RCC-a podržava.

Podrškom takmičarskom programu studentski film, koji je pokrenut 2017. godine, RCC-a od samog početka pomaže i kontinuirano potiče regionalnu saradnju na polju kreativnosti umetnosti mladih, čime se promoviše rad mladih i talentovanih budućih filmskih radnika i to na samom početku njihovih karijera, stoji u saopštenju.

Program obuhvata igrane, dokumentarne i animirane studentske filmove u trajanju do 60 minuta, koji su nastali u okviru nastavnog procesa regionalnih filmskih škola, fakulteta i akademija.

Pobednik takmičarskog programa za najbolji studentski film biće proglašen 23. avgusta.

BETA TV

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.