AAA

SCENA | 09.12.2019 17:25 > 09.12 17:53

Filmu Marriage Story šest nominacija za Zlatni globus (VIDEO)

  • Netflix via AP

Film Noe Baumbaha "Marriage Story" danas je izbio na čelo sa šest nominacija za nagradu Zlatni globus, koja otvara sezonu filmskih nagrada u Holivudu.

Film prati burni razvod komičarke čiji lik tumači Skarlet Johanson i njenog muža režisera, kog igra Adam Drajver. Ona je nominovana za najbolju glumicu, a on za najboljeg glumca.

Zlatni globus spada medju najcenjenije nagrade u američkoj kinematografiji, i predstavlja indikator koji bi filmovi i glumci mogli imati šanse da dobiju Oskara.

Medju favoritima za nagradu su i istorijski političko-mafijaški triler Martina Skorsezea "Irac" (The Irishman) i najnoviji film Kventina Tarantina "Bilo jednom u Holivudu" (Once Upon a Time... in Hollywood). Ta dva filma imaju po pet nominacija.

U slučaju "Irca", Skorseze je nominovan za najboljeg režisera a Al Paćino i Džo Peši za najbolju sporednu ulogu. Glavni glumac, Robert de Niro, ostao je bez nominacije.

Po četiri nominacije imaju filmovi "Dvojica papa" i "Džoker".

Ceremonija dodele Zlatnog globusa, 77. po redu, biće održana 5. januara 2020. u Los Andjelesu, dva dana pre završetka nominacija za Oskara.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.