AAA

SCENA | 16.01.2020 18:05 > 16.01 18:05

Kejt Blanšet na čelu žirija 77. Medjunarodnog filmskog festivala u Veneciji


Australijska zvezda Kejt Blanšet izabrana je da predsedava žiriju ovogodišnjeg 77. izdanja medjunarodnog filmskog festivala u Veneciji, Mostri, koji se održava od 2. do 12. septembra, objavili su danas organizatori.

Odluku o imenovanju 50-ogodišnje Kejt Blanšet na čelo žirija doneo je 10. januara Upravni odbor Venecijanskog bijenala, čiji je Mostra deo, naveli su organizatori.

"Svake godine čekam selekciju Venecije i svake godine ona je iznenadjujuća i izuzetna. Venecijanski filmski festival jedan je od najprivlačnijih filmskih festivala na svetu, koji slavi film kao provokativni i stimulativni medij u svim njegovim oblicima", izjavila je glumica u saopštenju.

Umetnički direktor Mostre Alberto Barbera rekao je da će biti veliko zadovoljstvo da se ponovo sretne sa Kejt Blanšet u Veneciji kao predsednici žirija pošto je ranije pozdravio kao izvrsnu glumicu u filmu "Elizabeta, Zlatno vreme", Indijca Šekara Kapura i filmu "I'm Not There" Amerikanca Toda Hejnsa gde interpretira jedan aspekt Boba Dilana. Za tu ulogu dobila je Volpi pehar za najbolju glumicu na festivalu u Veneciji 2007. godine.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.