AAA

SCENA | 01.04.2020 11:25 > 01.04 11:33

Filmski centar Srbije - Svakog dana po jedan novi film na jutjub kanalu

Filmski centar Srbije (FCS), na svom novopokrenutom jutjub (YouTube) kanalu posvećenom domaćoj kinematografiji, tokom prethodnih dana objavio je sedam novih filmova za besplatno gledanje, a planira da tako nastavi i narednih dana.

"Pre 12 dana pokrenuli smo youtube kanal sa idejom da predstavimo različite formate, poput kratkometražnog, dokumentarnog i animiranog filma. U ovom trenutku pred gledaocima je više od 20 ostvarenja, a za ovako kratko vreme kanal je počelo da prati više od 6.500 ljudi. Ideja je da uskoro počnemo i sa postavljanjem po jednog kratkog filma nedeljno naših proslavljenih autora", izjavio je direktor Filmskog centra Srbije Gordan Matić.

Kako je navedeno, gledaoci za sada mogu da pogledaju dokumentarnu priču o Lavu Geršmanu "Lav s onoga svijeta" Marka Cvejića, o psu Lajki "Kosmonaut lutalica" i animaciju "Kako je nastao Ljiljan" Marije Milanović Lazarevski.

Na programu je i kratki igrani film "Izlaz u slučaju opasnosti" Vladimira Tagića, animirani "Smrt majke Jugovića" Mihaila Dragaša, muzički "Viljuška puna ljubavi" Milice Jovčić i Aleksandre Milenković i kratki film "Gagarin i Ja" Mihajla Jeftića.

Filmove možete pogledati na YouTube kanalu Filmskog centra Srbije: https://www.youtube.com/channel/UCTJ94uYAKma4h3uwq98XrCA/videos

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.