AAA

SCENA | 28.07.2020 19:00 > 28.07 19:00

Serija Vočmen vodi sa 26 nominacija za TV nagrade Emi


Distopijska serija Vočmen "Watchmen", vodi ove godine sa 26 nominiacija za televizijske Emi nagrade, saopštili su danas organizatori. 

Serija u produkciji televizije HBO, koja kao da je uhvatila nelagodnost Amerike suočene sa rasnim sukobima u jeku pandemije, nominovana je za najbolju seriju u ograničenom trajanju, a dobila je i nominacije za glumačku postavu, uključujući za  Redžinu King i Džeremija Ajronsa.
King je medju grupom nominovanih obojenih glumaca koji pokazuju da glasači TV akademije primili k znanju pozive za promene, navodi AP.  

Komedija Amazona "Čudesna gospodja Mejzel" je sa 20 nominacija, druga najviše nominovana serija, a sledi Netfliksov triler "Ozark" sa 18 nominacija. Isto toliko, 18, dobila je crna komedija "Succession", a serija "The Mandalorian", posvećena svetu Ratova zvezda ima 18.

"Ove godine mi smo takodje svedoci jedne od najvećih borbi za socijalnu pravdu u istoriji. I naša je dužnost da koristimo ovaj medijum za promenu", rekao je Frenk Šerma predsednik i generalni direktor Televizijske akademije na početku prezentacije nominacija.

Nominacije, koje se obično sa velikom pompom otkrivaju u sedištu TV akademije u Los Andjelesu objavljene su danas virtuelno. Objavili su ih Lezli Džouns, Lavern Koks, Džoš Ged i Tatjana Mesleni, preko videa. 

Nominovane za najbolje glumice u dramskoj seriji su Dženifer Aniston za "The Morning Show", Olivija Kolman "The Crown", Džodi Komer i Sandra O za "Killing Eve", Lora Lini za "Ozark", Zendaja za "Euphoria".

Za najboljeg glumca u dramskoj seriji nominovani su su Džejson Bejtman za "Ozark", Sterling Braun za "This is Us", Billy Porter za "Pose, Džeremi Strong  i Brajan Koks za "Succession", Stiv Karel za "The Morning Show".

Ceremonija dodele Emi nagrada uz domaćina Džimija Kimela će biti prenošena preko Ej-Bi-Sija 20 septembra.

U ovom 27. izdanju Emi nagrada gigant Netfliks jasno prednjači ispred svog rivala televizije HBO sa 160 nominacija u odnosu na 107, što je novi rekord. 


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.