AAA

SCENA | 13.08.2020 12:10 > 13.08 12:40

RCC pokrovitelj nagrade Sarajevo Film Festivala za najbolji studentski film

Savet za regionalnu saradnju (RCC) saopštio je danas da je četvrtu godinu zaredom pokrovitelj nagrade "Srce Sarajeva" za najbolji studentski film na 26. Sarajevo Film Festivalu, koji počinje sutra.


"Naš intenzivniji angažman na pitanjima mladih možda je počeo sa Sarajevo Film Festivalom pre četiri godine, kada smo odlučili da budemo pokrovitelji nagrade Srce Sarajeva za najbolji studentski film", rekla je generalna sekretarka RCC-a Majlinda Bregu.
Prema njenim rečima, aktivnosti saveta na pitanjima mladih su se temeljno proširile.

"Počeli smo tako što smo zaposlili 14 mladih ljudi u RCC samo u 2020. godini, i s ponosom mogu reći da oni danas čine preko 20 odsto ukupnog broja zaposlenih u RCC-u", rekla je ona i dodala da je ove godine pokrenut projekat "Omladinska laboratorija" koji finansira Evropska unija.

Uz pokroviteljstvo najboljeg studentskog filma, Majlinda Bregu će biti moderator panel diskusije studenata filmotvoraca i učesnika programa Talenti Sarajeva.

Sarajevo film festival biće održan od 14. do 21. avgusta u novom, prilagodjenom formatu, u skladu sa svim aktuelnim epidemiološkim merama protiv Kovid-19.


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.