AAA

SCENA | 21.09.2020 09:55 > 21.09 10:04

Održano virtuelno proglašenje dobitnika nagrada Emi (VIDEO)


Dodela nagrada Emi, ekvivalenta Oskarima za televizijska ostvarenja, održana je sinoć u SAD potpuno virtuelno zbog epidemije korona virusa.

Za najbolju glumicu u dramskoj seriji proglašena je 24-godišnja Zendaja (Euphoria). Ona je postala najmladja glumica koja osvojila nagradu u toj kategoriji.

Serija "Succession" osvojila je nagradu Emi za najbolju dramsku seriju i nagradu u kategoriji najboljeg glumca (Džeremi Strong).
Distopijska serija "Watchmen" osvojila je nagradu za najbolju mini-seriju. Emi za glavnu žensku ulogu u ovom ostvarenju pripao je Redžini King.

Emi za najbolji televizijski film dobilo ostvarenje "Bad Education".

Serija "Schitt's Creek" je proglašena za najbolju u kategoriji komedije. Ta serija je dobila nagradu i za najboljeg glumca, najbolju glumicu i najbolju režiju.

Ceremoniju dodele Emi nagrada, čiji je domaćin bio Džimi Kimel, prenosila je Ej-Bi-Si (ABC).

Za ovo izdanje bez presedana, kamere su poslate u kuće 130 kandidata, koji su pozvani da se u svojim govorima takmiče inventivnošću.

U 72. izdanju Emi nagrada gigant Netfliks je prednjačio ispred svog rivala, televizije HBO, sa 160 nominacija u odnosu na 107, što je bio novi rekord.KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.